040 – 43 77 67 info@avbrehab.se

Föräldrakurs

En viktig kurs för dig som tonårsförälder!

 

Vi som arbetar som alkohol & drogterapeuter på AVB Rehab har alla ett eget missbruk i bagaget. Tack vare att vi en gång i tiden själva gav upp kampen mot alkoholen, drogerna eller spelandet kan vi idag hjälpa andra att hitta ett nyktert och meningsfullt liv fritt från skuld, skam och förnedring.

På senare år har vi märkt att det skett en ökning av unga vuxna i åldrarna mellan 18-25 år som sökt sig till oss. Många av dessa uppger att dom började använda sig av alkohol, droger eller spel i de tidiga tonåren. Ökningen har varit allra störst i gruppen bestående av unga vuxna som utvecklat ett spelberoende.

Tyvärr är kunskapsnivån kring missbruk & beroende fortfarande för låg i samhället, inte minst bland oss som är föräldrar till den kanske mest utsatta gruppen, det vill säga våra tonåringar.

Föräldrakursen vänder sig till dig som vill få nya verktyg och kunskaper, samt lära dig vad du kan göra för att minimera risken att ditt barn utvecklar ett missbruk & beroende. Det finns nämligen en hel del vi som föräldrar kan göra. I kursen tittar vi också närmare på vad du bör göra om du misstänker att ditt barn redan använder sig av alkohol, droger eller spel.

Många föräldrar beskriver att föräldrakursen gett dom en lära för livet och känner att deltagandet varit en värdefull investering i sina barn.

Kursen är på totalt 6 timmar och är uppdelad på två tillfällen a 3 timmar. Nästa kurs kommer att hållas den 20, respektive den 27 november mellan klockan 17:30 – 20:30. 

 

Kursinnehåll:

 

. Beroendesjukdomens olika faser
. Riskfaktorer
. Behandling av beroende
. Vad är medberoende?
. Gränssättning
. Förebyggande åtgärder
. Stöd & hjälp som anhörig

 

För mer information eller intresseanmälan använd vårt  kontaktformulär så berättar vi mer. Du kan också ringa oss på 040-437767.

Välkommen!