040 – 43 77 67 info@avbrehab.se

En bro mellan avgiftning och behandling

Brytpunkten är ett stödboende för vuxna missbrukare och finns beläget i en rogivande och naturskön miljö strax utanför Osby.
Hos oss ges klienterna en god möjlighet till själslig läkning, återhämtning, men framförallt att bli rena från de substanser som förhindrar att de kan gå vidare in ett strukturerat behandlingsprogram eller drogfri boendemiljö.

Vårt korttidsboende vänder sig i första hand till vuxna missbrukare som riskerar att hamna på gatan. Det kan handla om personer som tagit återfall och akut tvingats lämna sin behandling eller sitt boende. Men Brytpunkten finns även till hands för den som genomgått en medicinsk avgiftning och väntar på att få påbörja sin behandling, eller annan åtgärd.

Vi tillämpar löpande intag och har idag 8 platser, boendet är bemannat dygnet runt av personal i form av medlevarskap. Brytpunkten är den bro som behövs för den som har, eller riskerar att falla mellan stolarna. Tiden på placeringarna varierar
mellan något dygn upp till flera månader. Ingen uppsägningstid tillämpas utan avtalet löper ett dygn i taget.Vi utför givetvis drogtester och alkoholkontroller efter våra uppdragsgivares önskemål.

Boendet

På Brytpunkten finns två hus, man bor 4 personer i vardera. Det råder självhushåll på boendet, det innebär att var och en lagar sin egen mat och håller ordning efter sig. Boendet står för alla dagens måltider och inhandlingen sker en gång per vecka. Vår minibuss finns alltid tillgänglig för diverse ärenden som rör både boendets aktiviteter samt klienternas personliga ärenden. En gång i veckan ges den som vill möjligheten att följa med personalen på AA eller NA möte, vi erbjuder gemensamma aktiviteter såsom stärkande promenader, besök på bad, bowlinghall eller andra aktiviteter.

Varje sovrum på Brytpunkten har en egen tv med Netflix och Youtube. I varje hus finns också ett gemensamt tv-rum för gemensam filmvisning. Och för dem som vill finns möjligheten till varma och sköna bastubad i vår bastutunna. Är du intresserad av att komma till oss bör du vända dig till din socialsekreterare eller kurator på LARO.

Välkommen till oss!