Återhämtning & Substansfrihet

för vuxna missbrukare

Osbyhusen

Återhämtning & substansfrihet för vuxna missbrukare inför vidare vårdplanering eller annan åtgärd

Ibland behövs det en mellanlandning innan eget boende, drogbehandling, psykiatrisk utredning eller andra viktiga planeringar blir möjliga att genomföra. Ett annat syfte med vistelsen kan vara att undvika ett förestående LVM eller erbjuda en lugn och trygg fristad för den som behöver lämna sin hemkommun för en tid.

Vi erbjuder vila, omsorg, rutiner, aktiviteter, social träning och tar emot män, kvinnor såväl som par. Ibland ordnar vi så att även husdjuret kan följa med. Osbyhusen ligger i Östra Genastorp strax söder om Osby.

Osbyhusen är ett litet familjärt dygnetruntbemannat boende med endast 6 stycken platser, det medför att varje klient blir ordentligt sedd. Personalens primära uppgift är att stödja och motivera klienten till positiv förändring, men även hjälpa till med myndighetskontakter, läkarbesök och andra inplanerade möten klienten ska befinna sig på. Alla klienter får lämna regelbundna drogtester för att säkerställa en trygg och drogfri boendemiljö.

De klienter som kommer till oss hämtas vanligtvis upp direkt på Beroendecentrum och är då medicinskt avgiftade. KRY vårdcentral i Osby finns alltid tillgängliga för våra klienter, de sköter också utdelningen av underhållsmedicin i de fall klienten har LARO.


Vill ni veta mer om verksamheten eller boka ett informationsmöte kan ni kontakta vår föreståndare Karin Ortman Larsson på info@avbrehab.se

eller på tel. 040 – 43 77 67

Designad av

Ramavtal med

Betalleverantör

Kreditvärdighet


Copyright 2023 © AVB REHAB